| Yazar |
Malzeme Önerileri |
iog
Süper Yönetici

Katılım Tarihi: 16.03.07 |
| Mesaj Tarihi 29.05.2007 17:12 |
|
|
2 gün sürecek olan Dağ aşma yarışı için yanınızda mutlaka olması gereken malzemeler için bu başlık altını kullanabilirsiniz...
Düzenleyen: iog Düzenleme Tarihi: 29.05.2007 17:14 |
|
| Yazar |
RE: Malzeme Önerileri |
iog
Süper Yönetici

| Mesaj Tarihi 29.05.2007 17:24 |
|
|
Merhaba Arkadaşlar,
Yarışmaya katılmayı düşünen bir ekip olarak, daha önce bu yarışa katılmış olan arkadaşlarımızın uyarı, öneri ve tecrübelerini bizimle paylaşmalarını rica ediyoruz. Özellikle bilgiye aç olduğumuz konu, böyle bir maratonda malzeme listesinin (giyecek, konaklama malzemesi, yiyecek-içecek) nasıl olması gerektiği. Kısaca, ne taşıyoruz bu maratonda? Tecrübeli arkadaşlarımızın vereceği bilgilere bağlı olarak biraz satınalma yapmamız gerekebileceğinden önerilerin makul ve mantıklı seviyelerde olması tercih sebebidir 
Maratondaki fiziksel koşullar ve tüyolar için ayrıca danışırız.
Şimdiden teşekkürler,
Güven Solmaz
Düzenleyen: iog Düzenleme Tarihi: 29.05.2007 17:25 |
|
| Yazar |
ozdeozgu
Üye

Nereden: İstanbul
Katılım Tarihi: 12.04.07 |
| Mesaj Tarihi 30.05.2007 11:41 |
|
|
DADAM konusunda engin bir tecrübeye sahip olduğumu düşünüyorum. 3 kez katıldım. Arkadaşlar bilirler, malzeme konusunda da engin tecrübelerim (!!!) var.
* Çadır alırken polü olmasına dikkat edin. Pol denilen çubuklar çadırı ayakta tutmaya yararlar(mış). Bir çadır için en az 2 (iki) tane olmalı. 1 tane olursa çadırınızı etraftaki ağaçlara bağlayarak ayakta tutmak zorunda kalırsınız.
* Eğer çadırınız üzerinde pencere varsa, bunu kapatmak için çadırla beraber verilen parçayı da yanınıza alın. Aksi taktirde bu bölgeyi yağmurluğunuzla kapatmak zorunda kalırsınız.
* Yerdeki çam kozalakları ormanın doğal parçalarıdır. Üzerine yattığınızda masör vazifesi görür. Çadırınızın altını bu kozalaklarla kaplarsanız, rahat ve dinlendirici bir uyku çekersiniz.
Yeri geldikçe yeni önerilerim olacaktır.
Görüşmek Üzere,
Özgür!
Özgür! |
|
| Yazar |
sonat
Üye

Nereden: istanbul
Katılım Tarihi: 19.04.07 |
| Mesaj Tarihi 04.06.2007 00:00 |
|
|
selam özgür,
kozalak onerini dikkta almalımıyız? bizimle eğleniyor musun bilemedim ama daha geniş açıklamalı, hatta vaktini ayırabilirsen, malzeme bazında kısa bilgiler vermeni rica ederim.
Saygılar! ADAM Sensei
Sonat İDİ
Lisans: 34-054000117 |
|
| Yazar |
iog
Süper Yönetici

| Mesaj Tarihi 04.06.2007 10:00 |
|
|
merhaba arkadaslar,
dadam icin iki kisilik ve hafif bir cadir (tercihan ucuza) ariyorum.. boyle bir cadiri nereden bulabilirim, yardiminizi rica ediyorum.
daha once karfur'u onerdiler ama ordaki cadirlar 90 cm eninde, yani tek kisilik 
odunc verebilecek durumda olan varsa onu da memnuniyetle kabul ederim..
mehmet ali özdemir |
|
| Yazar |
serkan
Üye
Katılım Tarihi: 23.05.07 |
| Mesaj Tarihi 04.06.2007 13:23 |
|
|
forma çizimlerini ararken burayı buldum, bulmuşken ben de sorayım
biz de ilk kez katilacağız ve tamamen bilgisiziz. şartnameye göre sıcak yemek yapmamız zor gözüküyor, ben de zaten tüp taşımak istemiyordum peki 3 gün nasıl idare edilecek ekmek/bisküvi/su üçlemesiyle. özellikle yemek konusunda pratik önerilerinizi bekliyorum.
serkan |
|
| Yazar |
emel
Yönetici

Nereden: İSTANBUL
| Mesaj Tarihi 04.06.2007 14:25 |
|
|
Yalnız ilginç olan şu ki kimse öneride bulunmuyor ( Özgür hariç )
sadece yeni katılacak olanlar sorularını yazıyor
konu başlığı sonuçsuz 
hadi tecrübelileeeer, yardım lütfen! |
|
| Yazar |
berkay
Yönetici

| Mesaj Tarihi 05.06.2007 11:46 |
|
|
Cidden, neden kimse öneride bulunmuyor ? rekabet durumu mu var yoksa 
son 2 gün ve bizim elimizde hiçbir şey yok 
Kimsenin elinde bir kontrol listesi yok mu?
bugün bir liste olsa ne güzel olurdu...
YARDIIIMMMMMM!!!!!!
Ne giyilir? Ne yenir ne içilir? Ne taşınır?
Kişiye bağlı durumlar olduğunu biliyorum ama en azından bir liste güzel olurdu.
|
|
| Yazar |
RE: malzeme |
chowwatee
Yönetici

Nereden: istanbul
Katılım Tarihi: 20.04.07 |
| Mesaj Tarihi 05.06.2007 15:36 |
|
|
http://www.argear.com/gearlists/glweekendracegearlist.html
bu link size biraz olsun bir fikir verecektir. tabii ki listenin tamamını alın demiyorum ama en azından arkadaşlarınıda evinizde bulunan malzemelerle yola çıkabileceğiniz minik bir kontrol listesi gibi kullanabilirsiniz. |
|
| Yazar |
iog
Süper Yönetici

| Mesaj Tarihi 05.06.2007 22:49 |
|
|
Kısaca deneyimlerimi paylaşayım:
Herkese önce yarış talimatını başından sonuna sabırla okumasını şiddetle öneririm.
· biriniz su içmeyi (en geç ½ saatte bir), diğeriniz yemek yemeyi(en geç saatte bir) hatırlatma görevi üstlensin
· gün biterken en az ½ lt suyunuz kalacak şekilde planlayın (ben bir etapta yaklaşık 5 lt su içiyorum)
· suya toz karıştırmaya alışkınsanız öneririm, her şartta mineral ihtiyacınızı, özellikle tuz karşılamalısınız
· çadırınız çok hafif olsun, kaliteli olması gerekmez ama uyku tulumunuz -5 dereceye dayanıklı olsun, nazik popolular matlarını unutmasınlar
· yorgun düştüğünüzde/ şekeriniz düştüğünde yemeye alışkın olduğunuz bir tatlı olsun yanınızda, örneğin snickers
· ben yarış boyunca mineralli ve şekerli su içip, snickers gibi (bilen bilir: krokanJ) şeyler yiyorum
· yiyecek miktarını minimumda tutun, açlıktan bir şey olmaz
· şapka ve gözlük olsun, galiba yağmurluk ta gerekecek
· orienteering kolay gibi görülse de özellikle rota seçimine çok dikkat edin, dik iniş çıkışlardan kaçının
· haritanızı önceki geceden fosforlu kalemle çizin, katlayın ve su geçirmeyecek şeffaf torbanıza koyun
· üzerinize dry fit giyin
· ayakkabınız r0;nefes alabilirr1; ve r0;kolay kuruyanr1; türden olsun, Salomon xtr17;yi öneririm,
· hiçbirşeyiniz goretex olmasın, çanta hariç
· ince polar giysiniz olsun
· baton kullanmaya alışkınlara öneririm
· bisiklet eldiveni kullanırsanız düştüğünüzde eliniz yaralanmaz
· ara kamp için yanınıza çok sevdiğiniz bir yemek ve içecek (konserve, sandviç, kola, bira, kuruyemiş,r30 unutmayın, onları yolda yemeyin, bonusunuz olacaklar
· ayaklarınız için çinko kremi ve ayak parmaklarınız için kaliteli plasteriniz olsun
· ayak tırnaklarınızı kesin
· çorabınız kaliteli, nefes alır olsun
· apışarası için pudra iyidir
· tuvalet kağıdı unutmayın
· ara kamp için kuru don, çorap ve t-shirtr17;ünüzü su geçirmez torbada çantanızın dibine yerleştirin
· kamp/dağcılık ekipmanı konusunda bilgim yok
· r30;
şimdilik aklıma gelenler bunlar, varsa sorularınız seve sever30;
Sevgiler,
Refik |
|
| Yazar |
iog
Süper Yönetici

| Mesaj Tarihi 07.06.2007 08:46 |
|
|
Refik gayet güzel yazmış.
Kamp malzemesi başta olmak üzere birkaç not ekleyeyim.
- En hafifi olsun derken içine hala sığabildiğiniz bir çadır aldığınızdan emin olun.
- Ayakkabınızın tabanı sert olsun. Reel olarak koşmayacaksanız, bilekli modeller tercih edilmeli. Sert taban ve yüksek bilek enerji tasarrufu sağlar.
- Yeni ayakkabı aldıysanız, bu akşam yatana kadar evde giyin. Hergün kısa yürüyün (3-5 km) veya işte giyin. İlk Dask'ta giyerseniz ayağınız isyan eder.
- Akşam kamp var. Günün sonunda sıcak yemek, yarış sabahı sıcak kahvaltı bir çokları için hafiflikten daha değerli olabilir. Ocak ve tencere taşıma kararı size ait; yarış performansınız ile dünyayı değiştirebilecekseniz sadece enerji barı ve soğuk içecekle dayanın. Kamp alanında sıcak su ve yemek servisi olmadığını unutmayın.(otlakçılık yapmayı deneyebilirsiniz, bizim çadırda değil )
- 1300 mt rakımda akşam serin olur, hafif bir bere faydalı olabilir. Yalıtıcı katmanı kendinize göre alın.
- ilkyardım çantanızda elastik bandaj, bir miktar duck tamir bandı bulundurun
Bilginize,
not: Hande ve Caner de orta parkurda.
Caner Odabaşoğlu |
|
| Yazar |
emel
Yönetici

| Mesaj Tarihi 08.06.2007 11:29 |